Collecting information

Maandag 3 April




Nu we weten waar we heen willen is het belangrijk dat we informatie op gaan zoeken over de bestemmingen. Welke visums hebben we nodig en waar moeten we die aanvragen? Welke ziektes heersen er in de landen en welke inentingen zijn essentieel om te halen? Ik wil graag veilig en ook wel enigszins goed voorbereid op reis gaan. 



Nadat we een hele ruime schatting hebben gemaakt waar we heen willen, hoe duur alles is en hoe lang we overal heen willen kunnen we gaan beginnen met het verzamelen van specifieke informatie over deze landen. We hebben allebei verschillende reisbrochures aangevraagd. In deze brochures staat vaak veel informatie over sightseeings van landen. Ook staan er rondreizen in die je eventueel kunt gaan doen. Dit doen wij (waarschijnlijk) niet. Maar uit deze routes kun je wel inspiratie halen voor je eigen reis.


Wat ook heel handig is om lid te worden van verschillende backpack groepen op Facebook. Hier zijn mensen die je tips kunnen geven over van alles wat met backpacken te maken heeft. Er zijn ook vele verschillende websites waar je eigenlijk alle informatie kunt vinden over backpacken. De voorbereiding, het halen van inentingen, het boeken van vliegtickets en wat je kunt verwachten als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen. Op die websites staan vaak ook lijstjes (zoals je hierboven ziet) met alles wat je van te voren moet regelen en wat handig is om mee te nemen in je backpack. Heel erg handig.

See ya,

Kimberley

kimberley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten