Hello Thailand!


Nou jongens het is echt waar. Ik ben in Thailand aangekomen. Ik heb tijdens de eerste paar dagen dat ik in Bangkok was het paleis van de koning bezocht. Je bent net aangekomen in een vreemd land dus het is nog een beetje zoeken wat je moet gaan doen. De Aziaten kunnen echt mega mooie tempels bouwen daar sta ik echt van te kijken. In Europa kom je dit echt nergens tegen. De meeste tempels zijn ook afgewerkt met goud.


Om op de volgende bestemming te komen nemen we de nachttrein naar Chiang Mai. Deze trein doet er 12 uur over vanuit Bangkok en je bespaart een nacht in een hostel. Je bent onderweg plus je slaapt dus dit is een win win situatie. De trein was wel redelijk oud maar voor 1 nachtje prima te doen. Je kon goed merken dat er een airco was want het was koud binnen. Eenmaal in Chiang Mai zijn we bij een koffietentje wat gaan drinken en hebben daar ons volgende hostel geboekt. Dit hadden we deze keer niet van te voren gedaan.


De volgende dag zijn we een rondje gaan lopen door Chiang Mai. Vergeleken met Bangkok is Chiang Mai een heel stuk rustiger. Af en toe is het heel raar dat je in een redelijk oud stadje als Chiang Mai wel een Starbucks, Burger king en een hardrock cafe hebt. Ik had van te voren verwacht dat Azië veel minder ontwikkeld was. Tot nu toe valt dit me alles mee. Oke je hebt soms een gat in de grond en dat moet een wc voorstellen. So be it. Rondom Chiang Mai kun je ook geweldig ziplinen. Er zijn heel veel organisaties die dit aanbieden en wij hebben er één uitgekozen die voor ons gevoel het beste was. We moesten vroeg in de ochtend weg en gingen de natuur in. De natuur is echt mooi hier. Zo anders dan in Europa. Veel tropischer. Tijdens onze toch door de boomtoppen tijdens het ziplinen hadden we ook twee keer een vrije val. Vooral de tweede was echt heel erg hoog. Ik denk wel een meter of 30.  Je kunt niet terug dus je gaat gewoon. Het was bij een waterval. Mooi einde van het ziplinen. Daarna hebben we nog even wat gegeten en gingen we het centrum van Chiang Mai weer in.


We zijn in Chiang Mai ook naar de 'Grand canyon' geweest. Ja dat heet echt zo. Nee dit ik zeker niet het zelfde als in Amerika. Het is een klein gebied net buiten Chiang Mai van oranje / bruine rotsen met op de bodem van het ravijn water. Dit gebied op opgedeeld in twee gedeeltes. Het ene gebied heeft een mega opblaasbaar waterpark in het water liggen en het andere gebied bestaat meer uit wilde rotsen en water. Wij zijn bij beiden geweest. Eerst zijn we naar het waterpark geweest. Dit is eigenlijk gewoon een paradijs waar je je weer even kind voelt. Lekker over het mega springkussen glijden, lopen, rennen en springen. Was leuk om een keer te doen en om je weer lekker te gedragen als een kleuter. Aan het einde van de dag zijn we naar het tweede gedeelte gegaan en daar hebben we een paar mooie foto's gemaakt. Als je op een mooie plek bent als dit dan moet je natuurlijk wel wat foto's maken. Zeker als het je hobby is!


We vervolgen onze weg naar Pai. Dit ligt in het noordelijke gedeelte van Thailand. Hier slapen we lekker 4 daagjes in 1 hostel. Elke dag je tas in en uitpakken is leuk maar je hebt er niet altijd evenveel zin in. Het hostel heet Paitopia en bestaat eigenlijk uit allemaal losse hutjes met bedden er in. Het ziet er gezellig uit.


Azië is echt te gek. Het is wel een mega cultuurshock maar zo gaaf om te zien. Ze rijden hier echt als gekken. Alles gaat hier overal kris kras door elkaar en ze rijden hier links in plaats van rechts. Op de ene hoek van de straat kan het super lekker ruiken naar eten en op de andere hoek stinkt het. Echt overal waar je kijkt kun je wel iets te eten kopen bij een eetkraampje. Ze zijn niet allemaal even hygiënisch maar het ziet er wel super gezellig uit op straat. Je verlegt ook je eigen grenzen. Ik doe hier veel meer dan ik thuis zou doen. Dit komt denk vooral omdat je beseft dat je hier misschien maar één keer bent. Dit is het enige moment wanneer je het kunt doen dus je doet het gewoon. Wat je ook echt overal tegen komt in Thailand zijn bananenbomen. Maakt niet uit waar je kijkt. Ze zijn echt overal!

Helaas is in de eerst week mijn camera twee keer een soort van gecrashte waardoor ik bijna geen foto's en filmpjes heb van de eerste week. Heb er nu een ander geheugenkaartje in gedaan. Hopelijk helpt dit. Deze week dus geen vlog/filmpje.

See ya,
Kimberley

kimberley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten