Vliegtickets boeken!


Dinsdag 20 juni 2017

Yes, eindelijk is het zo ver! Wij kunnen onze tickets gaan boeken. Je kunt in principe een vliegticket pas 11 maanden van te voren boeken, op zijn vroegst kunnen wij onze retourtickets pas in juni boeken. We willen in mei 2018 terug komen van onze reis.

We hebben er voor gekozen om onze terugvlucht wel al te boeken. Dit voelde voor ons het beste. Er zijn backpackers die wel en niet hun terugvlucht boeken. Het kan vervelend zijn als je weet dat je op een bepaalde datum sowieso naar huis moet. Als het eerste gedeelte van je reis er op zit zegt men dat het tweede gedeelte van je reis nog veel sneller gaat. Heb je geen datum waarop je naar huis moet dan weet je dus ook niet 'oh nu ben ik al op de helft'.

We zijn vandaag bij het reisbureau geweest en hebben nog eens besproken wat we graag willen. Het reisbureau gaat nu 2 weken alle vluchten in de gaten houden en dan komt ze binnen 2 weken met een voorstel. Het reisbureau gaat ook voor ons kijken hoe het geregeld is met visums. Ik ben benieuwd!


Dinsdag 4 juli 2017
Vanmiddag rond half 4 kwam dan eindelijk het mailtje. Het reisbureau heeft voor ons opgezocht voor welke landen we een visum nodig hebben en hoe we daar aan kunnen komen. Super fijn! In de mail stonden twee optie's voor onze vluchten. We konden er voor kiezen om met Finair of met de Emirates te vliegen. Het verschil wat betreft de prijs was maar klein. We hebben allebei even gekeken welke vluchttijden ons het prettigste leken en uiteindelijk hebben we er voor gekozen om met de Emirates te vliegen. Dit is ons voorlopige vluchtplan:

2 januari 22:00 Amsterdam --> Dubai 07:45
3 januari 08:50 Dubai --> Bangkok 17:55
We hebben een redelijk korte overstap op Dubai. Tijdens onze overstap blijven we als het goed is in dezelfde terminal. Deze overstap zou zeker haalbaar moeten zijn in een korte tijd.

15 maart 21:25 Bangkok --> Melbourne 10:30
Yes. Op 15 maart gaat de overstap van Thailand naar Australië gemaakt worden. Nog een keer een x aantal uren vliegen.

17 mei 17:00 Cairns --> Sydney 19:55
17 mei 21:10 Sydney --> Dubai 05:40
18 mei 08:05 Dubai --> Amsterdam 13:15
De terugvlucht wordt heel erg lang! Dit komt omdat er tussen Australië en Nederland ook nog eens gemiddeld 10 uur tijdverschil zit #killing.

Ik heb er heel veel zin in. Al het lange vliegen heb ik er zeker voor over. Ik denk dat ik een hele mooie tijd ga beleven aan deze kant van de wereld. Je moet er minstens één keer in je leven geweest zijn. Dat vind ik tenminste. Nog zes maanden wachten en dan is het eindelijk zo ver.

See ya,

Kimberley



kimberley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten