Koh Phi Phi


Koh Phi Phi is een klein, mooi, druk en toeristisch eilandje. Normaal als je witte stranden en blauwe zee wilt zien dan google je dit. Hier zie je die afbeeldingen in het echt. Het is bijna niet te geloven als je het eindelijk met je eigen ogen kunt zien.


De eerste volledige dag op Koh Phi Phi hebben we een rondje over het eiland gelopen. Het bewoonde gedeelte van dit eiland is vrij klein. Aan de ene kant heb je de haven waar alle boten aankomen en aan de andere kant heb je het strand waar je lekker kunt zonnen en zwemmen. We hebben op beide stranden verschillende foto's gemaakt. Tussen deze stranden in is het een halve tot een kilometer breed. Hier vindt je een hele hoop standjes met souvenirs.


De tweede dag hebben een beetje op terrasjes gezeten en wat gewinkeld. Er zijn prachtige stranden maar soms heb je gewoon een dag geen zin om over onder het zand te zitten. Dit was zo'n dag.

We zijn op Koh Phi Phi ook met een piratesboat meegegaan. Dit is een soort van partyboot die langs verschillende bestemmingen vaart. Met deze boot zijn we naar Monkey Beach, Viking Cave, Pi-Leh Lagoon en Maya Bay (bekend van de film The Beach) gevaren. Op al deze plaatsen hebben we een stop gemaakt.
Monkey Beach is eigenlijk niet echt een Beach. Je loopt eigenlijk gewoon in het water en dat grenst aan rotsen en bomen waar de aapjes leven. Als de apen een slechte bui hebben kunnen ze zelfs spullen uit je handen trekken en het meenemen de rotsen op. Nou reken maar dat je het dan nooit meer terug krijgt. Als je rustig blijft en van een afstandje eventueel foto's maakt dan kan dat prima. Soms gaan ze zelfs op je schouder zitten.


De Viking Cave is een stukje geschiedenis van Koh Phi Phi. Vroeger kon je er zelfs in. Nu kan dat niet meer omdat de grot te onstabiel is geworden.
Pi-Leh Lagaan is echt een Lagoon waar je U tegen zegt. Dit water is ZO blauw. Het kan bijna niet echt zijn maar dat is het wel. Zeker als de zon er op schijnt is het echt adembenemend. We hebben met een kajak een rondje door de lagoon gevaren. Ik zelf heb ook nog een stukje gezwommen. Eenmaal terug bij de boot hebben we de kajak weer ingeleverd en heb ik nog even gesnorkeld. Mooi om de onderwaterwereld zo levendig te zien. Helaas gaat er hier steeds meer van verloren terwijl het juist zo mooi is.


Maya Bay is bekend van de film The Beach en dat is zeker te merken als je er bent. Wat een massa toerisme op een stand. Dat was wel heel erg jammer. Wij zijn zelf niet het strand op geweest. Heel vlakbij het grote strand was een klein strandje en daar zijn wij met onze kajak naartoe gegaan. Hier was bijna niemand gelukkig.


Eenmaal terug op de boot zijn we nog van het dak van de boot afgesprongen. Super vet! Die boot was best wel hoog. Als je de vlog terugkijkt dan zul je dit wel zien. Ten slot hebben we nog wat gegeten op de boot en de zonsondergang gezien. Daarna zijn we terug gevaren nar de haven. Onderweg begon het te regenen dus toen zijn we met ze allen op het bovendek helemaal los gegaan op het nummer It's raining men.

Als je op zo'n mooi eiland bent als deze moet je natuurlijk een dag naar het strand gaan. Een dagje heerlijk ontspannen, beetje zwemmen en een kleurtje meepakken. Het ultieme vakantie gevoel. Yes it is!

Dit was ongeveer wat we hebben gedaan in Koh Phi Phi. Niet heel veel maar wel genoten van deze mooie plek. We hebben ook met een vrouw gesproken die in 2004 tijdens het Tsunami op dit eiland zat. Zij heeft hier een boek over geschreven. Mocht je hem willen lezen hij heet: De dag die ik niet vergeten kan van Dominique van de Berg. Hij is te bestellen op bol.com voor slechts 16 euro.



See ya,

Kimberley


https://youtu.be/Elm-4g7vpCI

kimberley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten