Bye Thailand, Hello Maleisiƫ




De eerste avond in Krabi zijn we bij het eerste eettentje dat we zagen wat gaan eten. Heel toevallig is dat zaakje van een Nederlandse eigenaar. Zo leuk om aan de ander kant van de wereld een Nederlander te ontmoeten die ik het plaatsje woont. De man genaamd James heeft een Thaise vrouw en een zoontje. Super gezellig stel. Ze hebben ons ook geholpen om een goede stomerij te vinden om onze kleding weer lekker te wassen. Handig al die connecties. De laatste avond in Krabi mogen we zelfs gezellig met ze mee eten. James vindt het zo leuk dat er Nederlanders zijn en hij wilt ons heel graag met van alles helpen. Verder hebben we de andere vier dagen in Krabi niet zo veel gedaan. In Krabi zelf is er overdag weinig te doen. Ze hebben alleen in het weekend een nightmarkt die leuk is om te bezoeken. Hier zijn we wel twee avonden naar toe gegaan. Je hebt na 1 keer eigenlijk alles wel gezien maar we zijn de tweede keer nog even terug gegaan om nog iets te halen.


We hebben 1 dag een excursie gedaan naar verschillende eilanden bij de kust van Krabi. We zijn met een longtailboot naar vier verschillende eilanden gevaren. Hier hebben we gesnorkeld, gezwommen, in de zon gelegen en gegeten. Het water was hier weer super blauw en het strand mooi wit. Daar kan ik zelf echt van genieten.



Na vier dagen in Krabi is het echt tijd om door te reizen. Krabi is redelijk saai en we moeten voor het eind van de maand Thailand uit ivm het visum. We hebben de 30ste in de ochtend het vliegtuig gepakt naar Kuala Lumpur in Maleisiƫ. Toen we eenmaal in het vliegtuig zaten was er een man in het vliegtuig die er uit moest. Helaas wilde deze lieve man het vliegtuig niet verlaten waardoor er steeds meer mensen het vliegtuig in kwamen om de man te verwijderen. De man of zijn zoon had een paspoort die nog maar drie maanden geldig was waardoor die niet mocht vliegen. Het paspoort moet altijd minimaal nog zes maanden geldig zijn. Uiteindelijk na een half uur discussies tussen deze man en de staf heeft de man het vliegtuig verlaten, halleluja. We hebben een super gezellig hostel hier genaamd Dorms KL 2. Het is net nieuw en super schoon. We hebben onze tassen in de kamer gedropt en zijn vervolgens gelijk naar het Times Square winkelcentrum gegaan. Dit is een mega groot winkelcentrum en heeft negen verdiepingen. Ik hoor je denken 'lekker belangrijk er zijn wel meer grote winkelcentra'. Maar geen ƩƩn zoals deze... WANT.. in dit winkelcentrum zit gewoon een mega achtbaan die zelfs over de kop gaat. Ja, dit is echt waar. Dat is toch te gek? Ik vind het een heel apart gezicht zo tussen de winkels maar het heeft wel iets speciaals. We hebben in dit winkelcentrum ook een beetje gewinkeld. Twee van mijn broekjes waren helaas stuk gegaan dus ik had nieuwe nodig. Als je maar vier broekjes hebt en vervolgens zijn het er nog maar twee dan is dat een beetje weinig
.

De tweede dag in Kuala Lumpur heb ik een hop on - hop off bus genomen. Deze bus rijdt door de hele stad heen en je kan af en opstappen wanneer je wilt. Ik heb eerst een rondje door de hele stad gereden want dan kon ik gelijk zien hoe de stad er uit ziet. Vergeleken met Bangkok is Kuala Lumpur een beter ontwikkelde stad. Ze hebben hier heel veel wolkenkrabbers. Uiteraard zijn er ook arme wijken. Kuala Lumpur is een vrij moderne stad en het is echt prettig om dat weer even te hebben.





De dag daarna zijn we op de Petronas towers geweest. Eerst mochten we op de burg die beide torens aan elkaar verbindt. Deze brug is overdekt en bestaat uit twee verdiepingen en bevindt zich op de vierenveertigste verdieping van de torens. Daarna gingen we naar het skydeck. Dit is in de toren op de zesentachtigste verdieping en je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad, genieten. We zijn nog tot 7 februari in Kuala Lumpur en dan gaan we verder reizen.



See ya,

Kimberley



kimberley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten