Sailing the WhitSundays





De volgende bestemming is Airlie Beach. Vanaf hier vertrek in op mijn trip naar de Whitsundays.  Wat was de eerste dag daar al onwijs gaan. We vaarde met een zeilboot en hier sliepen we in de nacht ook op. Ik heb hier mijn eerste echte duik gedaan. Wat een gave ervaring. Aan het begin was ik een klein beetje zenuwachtig maar dat is normaal. We zijn uiteindelijk 5 meter onderwater gegaan en wat een hoop vissen! We hebben zelfs Angry Nemo gezien. Waarom angry? Omdat hij net niet zo kleurrijk was als nemo maar nog steeds wel een oranje clown vis. Tussendoor hebben we lekker gesnorkeld. We hebben daarna lekker gegeten en in de avond zwommen er de hele tijd twee of drie dolfijnen rondom de boot. Ze kwamen ook nog een super dichtbij en sprongen uit het water. Onwijs gaaf. Ook zaten er de hele avond een paar kleine haaien rondom de boot. Yes, ik kan weer twee vinkjes zetten op m'n bucketlist (lijst van alles wat je MOET doen in je leven).




De tweede dag begonnen we met snorkelen om jawel 7 uur in de ochtend. Lekker een frisse ochtend duik. Echt koud wordt het water hier sowieso niet. Op deze plek was het koraal echt super kleurrijk. Alle kleuren door elkaar en weer super veel verschillende vissen. Elke keer als je om je heen kijkt zie je weer nieuwe vissen. Daarna gingen we nog een keer snorkelen bij een ander stuk. Hier zouden volgens de gids schildpadden moeten zijn. Samen met Inge gingen we een andere kant op dan de rest van de groep. Dit was een goede beslissing. Raad eens wat wij als enige van de groep hebben gezien? Ja, een f*cking schildpad gewoon in het wild. Hij was ook nog eens super groot. Weer iets om van m'n bucketlist af te strepen. Wat gaaf! Na de tweede keer snorkelen was het tijd om naar White Heven Beach te gaan. Hier staat de White Sundays ook wel bekend om. Super wit zand en een hele heldere blauwe zee. Weer een intens mooi stukje natuur dat de wereld zelf heeft ge creëert. I love it.   Het zand hier is zo schoon en fijn dat je er je haar mee kunt wassen. Ik heb het geprobeerd en daarna is je haar inderdaad een flink stuk zachter. Of dat leek in ieder geval zo, haha. Doe is gek.  Als afsluiting van de dag gingen we nog naar een ander eiland waar we even lekker op het strand konden ontspannen. Op het strand hebben we met de hele groep nog twee verschillende spelletjes gedaan en een gave groepsfoto gemaakt met de zonsondergang.



De derde en laatste dag hadden we nog een laatste snorkel sessie voordat we zeilend terug gingen naar de haven. Dit stukje van het koraal zag er ook weer mooi uit. Weer anders dan de vorige plaatsen waar we het water in waren gegaan. Nog een laatste keer genieten van de onderwaterwereld voordat het tijd is om terug te gaan naar Airlie beach. In de avond was er nog een gezellige afterparty waar iedereen heen mocht komen als je zin had. We hadden een hele gezellige groep dus bijna iedereen was aanwezig. Dat maakte het weer extra gezellig. Een super afsluiter van een gezellig weekend.

Op naar Cairns!

See ya,
Kimberley

kimberley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten